“PREČO” – FBE kniha 2019

V FBE sme naštartovali nový rok inšpiráciou z knihy Simona Syneka „PREČO“, ktorú sme spolu s vydavateľstvom Porta libri priniesli na slovenský trh.

V FBE sme naštartovali nový rok inšpiráciou z knihy Simona Syneka „PREČO“, ktorú sme spolu s vydavateľstvom Porta libri priniesli na slovenský trh.

Synekova kniha nás podobne ako jeho TED Talk inšpiruje, aby sme si predtým, ako budeme riešiť ČO a AKO, najprv vyjasnili pre seba aj pre ostatných otázku PREČO.

Prajeme Vám veľa zdaru v inšpirovaní k správnym veciam v 2019.

„Začni otázkou Prečo“ Simona Sineka je konkrétna knihou Simona Sineka.V knihe vysvetľuje koncept Zlatého kruhu, ktorý pozostáva z troch vrstiev: Prečo, Ako a Čo. Navrhuje, aby skutočne veľkí lídri a organizácie začali otázkou „Prečo“. Pochopením svojich základných presvedčení a účelu dokážu inšpirovať ostatných, aby konali a stali sa lojálnymi nasledovníkmi. Sinek tvrdí, že ak chceme zmobilizovať ľudí a zdroje okolo myšlienky, mali by sme naše posolstvo sformulovať zdôraznením „prečo“ toho, čo sa snažíme dosiahnuť. Prednáška bola široko sledovaná a mala významný vplyv na to, ako ľudia uvažujú o vedení a komunikácii.

Koncept Zlatého kruhu

Koncept Zlatého kruhu možno uplatniť v rôznych aspektoch vášho života, od osobného rastu až po profesionálny rozvoj. Tu je postup:

Osobný rast: Začnite tým, že si položíte otázku „Prečo? Prečo robíš to, čo robíš? Aký je váš účel, príčina alebo presvedčenie, ktoré vás inšpiruje, aby ste sa každé ráno zobudili? Môže to byť čokoľvek od túžby zmeniť svet až po snahu o osobné šťastie a naplnenie. Keď identifikujete svoje „Prečo“, môže to viesť k vašim rozhodnutiam a pomôcť vám viesť zmysluplnejší život.

Výber kariéry: Keď uvažujete o práci alebo kariérnom posune, nemyslite len na to, čo práca obnáša („Čo“) alebo ako to budete robiť („Ako“). Zvážte, prečo je pre vás táto práca dôležitá. Je to v súlade s vašimi osobnými presvedčeniami a hodnotami? Prinesie vám to radosť a naplnenie?

Vedenie: Ak ste vo vedúcej pozícii, pri komunikácii so svojím tímom začnite s „Prečo“. Podeľte sa o účel alebo víziu toho, čo od nich požadujete. To ich môže inšpirovať a cítiť sa viac prepojení so svojou prácou.

Vzťahy: Vo vzťahoch vám pochopenie vášho „Prečo“ môže pomôcť lepšie komunikovať vaše potreby a túžby s ostatnými. Môže vám tiež pomôcť pochopiť motiváciu druhých, čo vedie k hlbšiemu spojeniu.

Pamätajte, že Zlatý kruh nie je len o poznaní svojich „Prečo“, „Ako“ a „Čo“. Ide o to, že začnete s „Prečo“ a potom sa presuniete smerom k „Ako“ a „Čo“. Tento prístup môže viesť k zmysluplnejším rozhodnutiam a činom vo všetkých oblastiach vášho života.

Zaujímavosti a novinky

Dohodnite si konzultáciu

Kontaktovať